ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουκέτο σε παράνομο γηροκομείο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης

16:43 - 04 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Λουκέτο σε παράνομο γηροκομείο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης
Στην εκκένωση και σφράγιση παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στην Αγία Παρασκευή προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των ηλικιωμένων που διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες σε αυτή.

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας χωρίς θέρμανση και σίτιση, 14 ασθενείς και ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, παρά τα πρόστιμα από την Περιφέρεια Αττικής (άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και παρά την παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα, η παράνομη ΜΦΗ με τίτλο "Η Τρίτη Ηλικία" λειτουργούσε μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες σε ακίνητο επί της οδού Αποστόλου Παύλου 5 στην Αγία Παρασκευή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη της μονάδας και αφού οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών διαπίστωσαν για άλλη μία φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Ο ιδιοκτήτης της ΜΦΗ εξαφανίστηκε, παίρνοντας μαζί του όλο το αρχείο εγγράφων και  εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευόμενους.

Λόγω δε της έλλειψης στοιχείων ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν συγγενείς των ατόμων για να τους παραλάβουν, ενώ και η ταυτοποίησή τους έγινε αρχικά κατά δήλωση και μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.