ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αλλάζει στο Λύκειο

09:53 - 27 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Τι αλλάζει στο Λύκειο
Μεγάλες αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Κώστας Γαβρόγλου.

Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η ένταξη των Δημιουργικών Εργασιών στα μαθήματα της Α’ και Β’ Λυκείου, ο περιορισμός του χρόνου που αφιερώνεται στις εξεταστικές διαδικασίες και η αύξηση του χρόνου που αφιερώνεται στη διδασκαλία, καθώς και η μείωση σε τέσσερα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις των ΓΕΛ (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία).

Για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονταν στις απολυτήριες προβλέπεται δεύτερο ωριαίο υποχρεωτικό διαγώνισμα στο Β΄ τετράμηνο.

Για την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο κ. Γαβρόγλου τόνισε: «Και τελειώνω με τη σπέκουλα περί τέταρτης Νομικής Σχολής. Σας παρακαλώ να διαβάσετε τι είπε ο πρωθυπουργός στην Πάτρα. Είπε ‘θα μελετήσουμε το θέμα αυτό’. Οι Νομικές Σχολές κάθε χρόνο που ανακοινώνονται οι εισακτέοι στέλνουν καταγγελίες στο Υπουργείο γιατί είναι τόσοι πολλοί οι εισακτέοι. Πεδίο δόξης λαμπρό, λοιπόν.

» Να μοιραστούν οι εισακτέοι σε τέσσερις σχολές αντί σε τρεις.  Να είναι λιγότεροι στην κάθε σχολή, αλλά να είναι ίδιος ο αριθμός των εισακτέων συνολικά. Να το μελετήσουμε, είπαμε.

» Και ταυτοχρόνως η Αιτωλοακαρνανία να γίνει κέντρο των Γεωπονικών σπουδών, η Ηλεία των Πολιτιστικών, κλπ. Για εμάς η αναβάθμιση είναι αναβάθμιση εφ’ όλης της ύλης. Και χαίρομαι που χειροκροτείτε την καθιέρωση των διετών δομών που θα δώσουν πολλαπλή διέξοδο για την εκπαίδευση των παιδιών από τα ΕΠΑΛ.

» Στα παιδιά των ΕΠΑΛ, εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρακτικά μπορούμε να τους πούμε ότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Έχουν πολλές επιλογές και πρέπει να τις έχουν για να πειστεί η ελληνική κοινωνία να φοιτούν τα παιδιά εκεί, όχι για να γίνουν φθηνό εργατικό δυναμικό αλλά για να γίνουν πολίτες με κρίση και δεξιότητες. Αυτή είναι η δική μας αριστεία και δεν είναι να χωρίζουμε σε ομάδες την κοινωνία μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.