ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σπάνε οι “θαυμαστές” του Ντίνου Γιατζόγλου-Απουσία της ΕΛ.ΑΣ.

10:54 - 01 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Τα σπάνε οι “θαυμαστές” του Ντίνου Γιατζόγλου-Απουσία της ΕΛ.ΑΣ.
Αντίδραση με… καθυστέρηση μιας εβδομάδας φαίνεται να σχεδιάζει η ΕΛΑΣ κατά το μπαράζ κινητοποιήσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν ως αίτημα τη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Αναλυτικότερα, την στιγμή που σειρά εμπρηστικών επιθέσεων πλήττει διάφορα σημεία της Αττικής με το χθεσινό αποκορύφωμα όπου κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα και αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εξερράγη στην είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας, οι αναρχικοί “θαυμαστές” του βομβιστή Ντίνου Γιαγτζόγλου συνεχίζουν να απειλούν πως θα ισοπεδώσουν την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι  χθες “άγνωστοι” δράστες πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα, σπάζοντας βιτρίνες και προκαλώντας φθορές σε καταστήματα της οδού Ερμού στο Σύνταγμα. Συνολικά φθορές έχουν υποστεί περίπου 10 καταστήματα.

erm1

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

“Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου”.

ermou katastrofes2

Παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Παρόμοιες ενέργειες για τον Ντίνο  Γιαγτζόγλου έχουν διαπράξει αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Επίσης πυρπόλησαν ΑΤΜ και έριξαν μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έσπασαν βιτρίνες σούπερ μάρκετ και τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητο αστυνομικού στην Πάτρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Θυμίζεται πως προς ένδειξη αλληλεγγύης έγινε και κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Η Αυγή».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά περισσότερη αστυνόμευση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα εξαιτίας την επανάληψης φαινομένων βίας στην οδό Ερμού “και δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί πλέον η αντοχή του εμπορικού κόσμου”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή ζητά άμεσες λύσεις. Ειδικότερα, οι έμποροι ζητούν αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.

Υπό απειλή και τα Πανεπιστήμια

Μετά την κατάληψη στην πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 26 Φεβρουαρίου, όπου αναρχικοί εισήλθαν στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του πανεπιστημίου τώρα υπο κατάληψη τελεί και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αλληλέγγυοι του Ντίνου Γιατζόγλου προχώρησαν χθες το βράδυ σε κατάληψη του Θόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωσή τους ότι:

“Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται. Ο Ντίνος διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας και 4η ημέρα δίψας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προειδοποιούν πως αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους.

«Δεν θα δεχθούμε κανέναν επιπλέον εμπαιγμό όσο αφορά τη σωματική ακεραιότητα του συντρόφου Προχωράμε σε κατάληψη και προειδοποιούμε ότι όσο περνάνε οι μέρες και χειροτερεύει η υγεία του συντρόφου, τόσο αυξάνεται η οργή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται" σημειώνουν στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ως "Συνέλευση κατειλημμένου Θόλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.