ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμ. Χατζηδάκης, Κ. Βέργος, Β. Βλασταράκης: Οι νέες αντιστάσεις της Σοφοκλέους

10:04 - 05 Απρ 2007 | Συνεντεύξεις
«Πάμε για νέα υψηλά» ; Το ερώτημα αυτό πλανάται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στην ... ατμόσφαιρα, έπειτα από τις θετικές επιδόσεις των αγορών (θυμίζουμε υψηλά 40 ημερών για για τον Dow Jones και άλλους Ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες), την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου και τον… κατευνασμό των πνευμάτων στον Περσικό Κόλπο. «Υποτονικότητα σε αυτά τα επίπεδα», εκτιμά ότι θα υπάρξει ο αναλυτής της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ κ. Β. Βλασταράκης «και μετά το Πάσχα θα δούμε την πραγματική τάση. Για την Μ. Πέμπτη βλέπουμε μία διόρθωση, λόγω της αποκοπής των μερισμάτων των τραπεζών. Τα καλά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και το ενδεχόμενο εκτόνωσης στον Περσικό Κόλπο, μπορεί να οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα», υποστηρίζει ο κ. Βλασταράκης.

«Πάμε για νέα υψηλά», προβλέπει από την πλευρά του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ κ. Κ. Βέργος, εκτιμώντας πως, «βρίσκεται σε εξέλιξη κίνηση προς τις 4.800 μονάδες, όπου κι εκεί θα βγουν οι πρώτες πιέσεις».

Ο κ. Εμ. Χατζηδάκης υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος  Sec. θεωρεί πως, « έχουν προεξοφληθεί όλα τα άσχημα νέα, είτε αυτά είχαν να κάνουν με την υπόθεση των ομολόγων, είτε με αρνητικά αποτελέσματα εισηγμένων, είτε με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Φαίνεται ότι στις αγορές επανέρχεται η διάθεση ρίσκου, βλέπουμε την ανοδική κίνηση στην Φραγκφούρτη και την Wall Street, μετά την πάροδο των ανησυχιών γύρω από την αγορά των ακινήτων». Ως προς την Ελλάδα; «Για την Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, « δόθηκε σήμα από τις 4.500. Όποιος το αντελήφθη, το αντελήφθη. Πιθανότερη αντίσταση προκύπτει στην περιοχή των 4.802 μονάδων».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.