ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα δικαστούν στην Τουρκία οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

15:43 - 02 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Θα δικαστούν στην Τουρκία οι δύο έλληνες στρατιωτικοί
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο, το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι θα δικαστούν στην Τουρκία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Την ίδια ώρα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν "για κατασκοπεία και παράνομη είσοδο στην Τουρκία".

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις τουρκικές αρχές για τη διευθέτηση του ζητήματος και συμπλήρωσε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συνομιλία «σε καλό κλίμα» με τον τούρκο ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Έλληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος.

» Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην χώρα μας».

Επίσης, χαρακτήρισε «κατασκοπευτικά - συνωμοσιολογικά τα σενάρια περί ανταλλαγών με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς» που είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.

Οι δύο Έλληνες, ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία, συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων, ενώ έχουν ανοίξει διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.