ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρατούμενοι των Τούρκων οι Έλληνες στρατιωτικοί- Παραπέμπονται σε δίκη

17:57 - 02 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Κρατούμενοι μέχρι να οριστεί δικάσιμος είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής από Τούρκους στην περιοχή του Έβρου. Το Προξενείο της Ελλάδας έχει φροντίσει για τη νομική τους υποστήριξη.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης είναι, πάντως και επισήμως κρατούμενοι μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.

Κατά την πρόταση του εισαγγελέα, οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν για τα αδικήματα της κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Το ελληνικό Πεντάγωνο πάντως αναφέρει, σε αντίθεση με ό,τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ πως δεν υπάρχει το αδίκημα της κατασκοπείας, αλλά μόνον αυτό της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε νωρίτερα αφήσει να εννοηθεί πως οι στρατιωτικοί θα περάσουν από δίκη στην Τουρκία, ωστόσο, διαβεβαίωνε πως η διαδικασία επιστροφής τους στην πατρίδα θα είναι πολύ σύντομη. Ωστόσο, οι Τούρκοι φαίνεται πως κρατούν τους τύπους και δεν είναι τυχαίο ότι από την πλευρά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται λόγος για διπλωματικό καψόνι.

Η ελληνική πλευρά αναφέρει πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία και λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να περάσουν εντός Τουρκίας. Ακόμη, σημειώνεται πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά και λύνονται με συνεννόηση ανάμεσα στους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας.

Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως οι Τούρκοι επιλέγουν έναν άλλον δρόμο και δεν προτίθενται να στείλουν έτσι εύκολα τους στρατιωτικούς μας πίσω στην Ελλάδα.  Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι». Πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και ένα ΕΠ-ΟΠ Λοχία. Σύμφωνα με το τουρκικό Dogan πρόκειται για τους Αγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κουκλατζή.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:38 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.