ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους

11:41 - 03 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους
Σε τουρκική φυλακή της Αδριανούπολης βρίκσονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές με την κατηγορία ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος ενώ έκαναν περίπολο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος διεξάγονται σε καλό κλίμα, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας. Ενώ όπως όλα δείχνουν είναι αμοιβαία η επιθυμία για ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία και λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να περάσουν εντός Τουρκίας. Ακόμη, σημειώνεται πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά και λύνονται με συνεννόηση ανάμεσα στους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας.

Κατάθεση κρατούμενων στρατιωτικών: Δεν είμαστε πράκτορες

Δεν είμαστε πράκτορες”, φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο ένας εκ των δυο στρατιωτικών φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του ότι:

"Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών”.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 03 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.