ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιτρομοκρατική: Εξάρθρωση της ακροδεξιάς ομάδας Combat Hellas 18

14:58 - 06 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Αντιτρομοκρατική: Εξάρθρωση της ακροδεξιάς ομάδας Combat Hellas 18
Έφοδο σε έξι σπίτια στην Αθήνα και άλλες πόλεις πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί άνδρες της Αντιιτρομοκρατικής με στόχο την εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat Hellas 18, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε περίπου 20 επιθέσεις με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι προσαγωγές θα γίνουν σύντομα συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες με την εξέλιξη των ερευνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η οργάνωση Combat Hellas 18 μαζί με τους Ακροδεξιούς Μαίανδρους Εθνικιστές είναι οι δύο δραστήριες ακροδεξιές οργανώσεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τα μέλη τους να έχουν στενούς δεσμούς.

Οι έξι κατ' οίκον έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, γίνονται κυρίως στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Αν και ανάμεσα στις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνεται και αυτή στο στέκι «Φαβέλα» στις 25 Φεβρουαρίου, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει στοιχεία για εμπλοκή των έξι προσαχθέντων.

Η οργάνωση Combat 18 δημιουργήθηκε στη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του '90 με νεοναζιστικό στίγμα και επιθέσεις κατά μεταναστών.

Εμπνευση για το όνομά της αποτέλεσε ο Αδόλφος Χίτλερ, καθώς το «18» αφορά στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της γερμανικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή τα αρχικά του Χίτλερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.