ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία ΠΟΣΔΕΠ στο Υπ.Παιδείας για μειώσεις μισθών και υποχρηματοδότηση

11:54 - 07 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Διαμαρτυρία ΠΟΣΔΕΠ στο Υπ.Παιδείας για μειώσεις μισθών και υποχρηματοδότηση
Σε απεργία προβαίνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις νέες μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών Πανεπιστημίου και στη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Η πρώτη κινητοποίηση θα λάβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης για αύριο, Πέμπτη το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Γ. Χουλιαράκη, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ.

Αιτήματα της ΠΟΣΔΕΠ, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωσή της είναι:

  • Η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, με τη νομοθέτηση ενός νέου μισθολογίου.
  • Η αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και την προκήρυξη νέων θέσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών λειτουργίας τους.
  • Οι συντάξεις στους αφυπηρετήσαντες καθηγητές να είναι, όπως αναφέρει, «αντάξιες του λειτουργήματος που άσκησαν και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλλαν, οι οποίες να διατηρούν ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο μετά την αποχώρηση από τον εργασιακό τους βίο».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.