ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διώξεις για κακουργήματα στους συλληφθέντες ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης

20:45 - 07 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Διώξεις για κακουργήματα στους συλληφθέντες ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης
Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε σε επτά από τους έντεκα συλληφθέντες ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης C18, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οργάνωση που φέρεται να δρα υπό το όνομα C18 αντιγράφοντας τη βρετανική ακροδεξιά «Combat 18» αποδίδονται 30 επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστών, μεταναστών και αλλού.

Οι έντεκα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σε βάρος των επτά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα που, κατά περίπτωση, αφορούν: διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη και διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών. Για τους υπόλοιπους τέσσερις προσαχθέντες η δίωξη αφορά πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, όπως οπλοκατοχή κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελικής λειτουργού οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και 30χρονος δικηγόρος Πειραιά, ο οποίος με βάση τα όσα συνέλεξε η αστυνομία από συνομιλίες που καταγράφηκαν, εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:47 - 07 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.