ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες δράσεις των αντιεξιουσιαστών «πονοκεφαλιάζουν» την αστυνομία

15:41 - 15 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Νέες δράσεις των αντιεξιουσιαστών «πονοκεφαλιάζουν» την αστυνομία
Τρεις δράσεις αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιούργησαν πονοκεφάλους για ακόμη μία φορά στην ελληνική αστυνομία. Αρχικά είχαμε την επίθεση με μπογιές στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μετά την καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων σε τραπεζικά καταστήματα στην πλατεία Κάνιγγος και τέλος την εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δράσεις στο πλαίσιο της «πανελλαδική ημέρα δράσης για την Ηριάννα και τον Περικλή» που έχουν αποφασίσει για την Πέμπτη οι αντιεξουσιαστές.

Το ξέσπασμα βίας, το υπογράφουν η ομάδα «Αναρχικοι/ αναρχικές» αναφέροντας πως στην περίπτωση της καθηγήτριας Μπόση πραγματοποίησαν «παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ατομικοί τρομοκράτες» επισημαίνοντας στις επόμενες γραμμές πως «αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Για την επίθεση δε, στις τράπεζες, τις «σπασιματικές» όπως τις χαρακτηρίζουν αναφέρουν πως «Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως μια πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11, το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου. Επίσης, σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια της Ματρόζου 45, που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση, υπερασπιζόμενα την κατάληψή τους, και τα οποία υπέστησαν τη γνωστή μπατσική ''φιλοξενία'' στη ΓΑΔΑ».

Το απόγευμα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου και ενάντια στον τρομονόμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.