ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγαθονήσι: 16 νεκροί μετά από βύθιση λέμβου-Ανάμεσά τους 7 παιδιά

11:13 - 17 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Αγαθονήσι: 16 νεκροί μετά από βύθιση λέμβου-Ανάμεσά τους 7 παιδιά
Στους 16 έχουν ανέλθει οι νεκροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, μετά από τη βύθιση ξύλινου σκάφους το οποίο μετέφερε 21 πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια. Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Από τα 16 θύματα, δύο είναι γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά (τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι), ενώ τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους, δύο γυναίκες και ένας άνδρας κατάφεραν να βγουν σώοι σε παραλία του Αγαθονησίου.

Οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων αλλά και οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου με σκάφος του λιμενικού σώματος.

Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνεχιστεί αύριο καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:34 - 17 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.