ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέσπασμα Πετρούνια, Στεφανίδη εναντίον ΣτΕ για το μπλόκο στη μοριοδότηση

10:48 - 25 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ξέσπασμα Πετρούνια, Στεφανίδη εναντίον ΣτΕ για το μπλόκο στη μοριοδότηση
Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει παράνομη τη μοριοδότηση στους αθλητές για την είσοδο τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προκαλεί πληθώρα αντιδράσεων.

Κορυφαίοι αθλητές βγαίνουν μπροστά και επικρίνουν το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρώτη το έκανε η σπουδαιότερη Ελληνίδα αθλήτρια των τελευταίων ετών, η Κατερίνα Στεφανίδη.

"Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατείας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης", έγραψε η Στεφανίδη στο twitter.

Θέση πήρε, όμως και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που έχει φέρει πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έγραψε συγκεκριμένα στη σελίδα του στο facebook:

«Η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού καθως και για την καθημερινότητα των νέων αθλητών, που ξυπνάνε από τα χαράματα για να προλάβουν προπόνηση και σχολείο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν κόβουν ένα προνόμιο αλλά ακυρώνουν μια επιβράβευση, τορπιλίζοντας τα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού και το μέλλον των εθνικών ομάδων. Η απόφαση του ΣτΕ στερεί από την κοινωνία τα μελλοντικά της πρότυπα».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 25 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.