ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνήγορος του Πολίτη: Αυξημένες κατά 30% οι αναφορές το 2017

13:23 - 26 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Συνήγορος του Πολίτη: Αυξημένες κατά 30% οι αναφορές το 2017
Κατά 30% αυξήθηκαν το 2017 οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής, την οποία επέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ο επικεφαλής της Αρχής, Ανδρέας Ποττάκης.

 

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης πρέπει να τύχουν ενδελεχούς διερεύνησης, συζήτησης και προβληματισμού σε όλα τα επίπεδα, μέσα στην κοινωνία, στον Τύπο, αλλά και από τους βουλευτές.

Συμπλήρωσε ότι τα συμπεράσματα αφορούν ιδιαίτερα τον πυρήνα  των επιπτώσεων της κρίσης επί οκτώ χρόνια στην κοινωνία και τα «απόνερα» της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, παραδίδοντας την έκθεση, τόνισε:

«Αυτά στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και θεσμοί είναι τα εξής: ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και η εμπέδωση των Αρχών του κράτους δικαίου που αποτελούν όχι μόνο συνθήκες εκ των ων ουκ άνευ για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πλουραλιστική πολιτεία, αλλά και βασικά θεμέλια για μία ισόρροπη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και για την εξασφάλιση της απαιτούμενης κοινωνικής συνοχής».

Τόνισε ότι μέσα στο 2017 η Αρχή παρενέβη πολλές φορές για τη διασφάλιση θεμάτων που είχαν να κάνουν με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ή και εισπραχθέντων εισφορών της ασφαλιστικής διοίκησης ή και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με ανταποδοτικά τέλη.

«Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα του συνόλου των Ελλήνων πολιτών με τις δικές μας παρεμβάσεις, δίνοντας επιπλέον έμφαση στους πλέον ευάλωτους εξ αυτών, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, του αιτούντες άσυλο, τους εν γένει περιθωριοποιημένους και οικονομικά και κοινωνικά στη χώρα, αλλά και στα παιδιά, για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους τους ανήλικους, στους λήπτες υπηρεσιών υγείας και τους ασθενείς, στο σύνολο των ομάδων που προσέτρεξαν στο Συνήγορο του Πολίτη» ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 26 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.