ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους

18:19 - 26 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
ΣτΕ: Απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους
Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπάγεται στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις με το συμβατό τσιγάρο, αποφάσισε τη Δευτέρα η Ολομέλεια του ΣτΕ.

Κατά συνέπεια, σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση συμβατού τσιγάρου, απαγορεύεται και η χρήση του ηλεκτρονικού.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄αριθμ. 704/2018 απόφασή της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθεί μια σειρά υπουργικών αποφάσεων για την απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, τους περιορισμούς στη διαφήμιση προϊόντων καπνού, κ.λπ.

Ο Σύνδεσμος ισχυριζόταν πως η εξίσωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατό είναι λανθασμένη και δεν αναγνωρίζει τη συμβολή του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη διακοπή του συμβατικού καπνίσματος. Σημείωνε επίσης πως οι υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες το ηλεκτρονικό τσιγάρο είχε ίδιους κανόνες με το συμβατό είναι οικονομικά ζημιογόνες.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν θεώρησαν βάσιμα όλα τα παραπάνω και αποφάσισαν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να υπόκειται στις ίδιες απαγορεύσεις με το συμβατό. Συνεπώς, ισχύουν και τα ίδια πρόστιμα για τη χρήση του σε δημόσιους χώρους ή για τη διαφήμισή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.