ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσα άτομα θα εισαχθούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ φέτος

09:59 - 28 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Πόσα άτομα θα εισαχθούν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ φέτος
Τον αριθμό των εισακτέων ανά τμήμα και πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ορίζει νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα το ΦΕΚ με αριθμό 1123 (τεύχος Β, 27-3-2018) που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού, Κώστα Γραβρόγλου, αφορά τους μαθητές που θα εισαχθούν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Γαβρόγλου από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι οι  εισακτέοι θα είναι φέτος 3.000 περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων, δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ στο συνοδευτικό υλικό

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.