ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φιλόζωοι εναντίον του Τσιρώνη

16:39 - 13 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Οι φιλόζωοι εναντίον του Τσιρώνη
Ανοιχτή επιστολή συνέταξαν από κοινού η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, όπου κατηγόρησαν τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΑΑΤ Γιάννη Τσιρώνη για παρερμήνευση και διαστρέβλωση, σκόπιμα ή απο ασύγγνωστη άγνοια, επίσημων εγγράφων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Συγκεκριμένα σημειώνεται:

«Ο Αν.Υπουργός ΥΠΑΑΤ στην περιήγησή του στα διάφορα ΜΜΕ της χώρας συνεχίζει την αήθη και ποινικά κολάσιμη προσπάθειά του κατασυκοφάντησης του φιλοζωικού κινήματος της χώρας αντί να έχει την γενναιότητα να παραδεχτεί την πλήρη αποτυχία του νομοσχεδίου του,που κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο σύσσωμη η κοινωνία απέρριψε.

Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει ακόμη και να διαστρεβλώνει το περιεχόμενο εγγράφου του Eurogroup for animals,του μεγαλύτερου φιλοζωικού οργανισμού της Ευρώπης.

Στο έγγραφό αυτό το Eurogroup με σαφήνεια αναφέρει,ότι ουδεμία σχέση έχουν τα αδέσποτα που μετακινούνται στις χώρες μελη της Ε.Ε με σκοπό την υιοθεσία τους με στατιστικά στοιχεία σχετικά με το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς που αφορά κυρίως ορισμένες ράτσες και αποκλειστικά κουτάβια σε όλη την ΕΕ,προερχόμενα απο τα αδίστακτα κυκλώματα που εκτρέφουν ζώα ράτσας , τα γνωστά  puppy mills,από τις Ανατολικές χώρες.

Το έγγραφο αυτό επίσης αναφέρεται και στο παράνομο εμπόριο της άγριων ζώων που επίσης ανθεί σε όλη την Ε.Ε.,ενώ καταρρίπτει τα σαθρά και ανόητα επιχειρήματα περί χρήσης των αδέσποτων,ως  πειραματοζωα. Συγκεκριμένα καταρρίπτεται μέσω της Οδηγίας 2010/63, Άρθρο 11  η χρόνια καραμέλα ανοήτων ανθρώπων,ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πειράματα, γεγονός που ο κ. υπουργός και οι δυο τρεις συνοδοιπόροι του παραβλέπουν συνειδητά και σκόπιμα  .

Είναι σαφές οτι αναπληρωτής υπουργός επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου πόλεμο και εκτοξεύει τόνους λάσπη κατά των φιλόζωων πολιτών υιοθετώντας ο,τι πιο αήθες υπάρχει εναντίον τους συμπλέοντας με ανύπαρκτους φορείς που παραπλανούν την κοινή γνώμη και τις αρχές με ψεύτικους τίτλους περί “συνομοσπονδίας” ενώ στην πραγματικότητα και βάσει του  καταστατικού τους  ουδεμία σχέση ‘έχουν με το θεσμικό τριτοβάθμιο όργανο .

Έχουμε προκαλέσει πολλές φορές τον κ.Τσιρώνη και τον προκαλούμε και πάλι να φέρει ΤΩΡΑ στη δικαιοσύνη τα στοιχεία που ψευδώς επικαλείται με αυτή την άνανδρη τακτική του εναντίον της φιλοζωικής κοινότητας εξυπηρετώντας κι ένα άλλο στόχο φυσικά.

Να σταματήσει να ασχολείται ο κόσμος με το νομοσχέδιο καταδίκης και τιμωρίας των ζώων και της κοινωνίας,που εκπόνησε.

Επιτέλους ας βρει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τα έργα και τις ημέρες του κατά των ζώων τόσο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και στο ΥΠΑΑΤ.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 13 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.