ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός γάμου μία στις 10 γεννήσεις στην Ελλάδα

22:42 - 16 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Εκτός γάμου μία στις 10 γεννήσεις στην Ελλάδα
Το χαμηλότερο μερίδιο γεννήσεων εκτός γάμου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Το 9,4% των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το 2016 γεννήθηκε εκτός γάμου, ποσοστό που είναι ωστόσο υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2000, όταν μόλις τέσσερις στις εκατό γέννες δεν συνοδεύονταν από στεφάνι.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ελλάδα, βρίσκεται η Κροατία (18,9%).

Ακολουθεί η Κύπρος, όπου σχεδόν το ένα πέμπτο των γεννήσεων αναλογεί σε ανύπαντρα ζευγάρια. Το 2000 μόλις το 2,3% των γεννών στη Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδονταν σε μη παντρεμένα ζεύγη, δηλαδή το ποσοστό έχει οκταπλασιαστεί σε διάστημα δεκαέξι ετών.

Στον αντίποδα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γαλλία, όπου το 2016 σχεδόν έξι στα δέκα παιδιά γεννήθηκαν εκτός γάμου.

Ποσοστά άνω του πενήντα τοις εκατό διαπιστώθηκαν σε επτά ακόμα χώρες: Την Βουλγαρία, τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Σουηδία, τη Δανία την Πορτογαλία και την Ολλανδία.

Συνολικά, το μερίδιο των παιδιών εκτός γάμου αυξήθηκε και στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την αρχή του αιώνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.