ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθεροι οι δράστες που επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα Τρούμαν

14:35 - 17 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Ελεύθεροι οι δράστες που επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα Τρούμαν
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους τα 2 μέλη του ΠΑΜΕ, που συνελήφθησαν χθες στα επεισόδια γύρω από το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους αδίκησε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο απ’ όπου πήραν προθεσμία για τις 25 Απριλίου. Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ δεκάδες συμπαραστάτες τους συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολέμου στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στα Προπύλαια και κινήθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα των διαδηλωτών κινήθηκε προς το άγαλμα του Τρούμαν προκειμένου να το ρίξει. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και γκλομπ προκειμένου να τους απομακρύνουν από το σημείο. Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά περνώντας έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.