ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΗΕΑ προς Σπίρτζη: Ο πολιτικός κόσμος να δέχεται την κριτική

19:04 - 17 Απρ 2018 | Ειδήσεις
ΕΣΗΕΑ προς Σπίρτζη: Ο πολιτικός κόσμος να δέχεται την κριτική
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την εντολή που έδωσε ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ώστε να αποκλειστεί ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Αχιλλέας Τόπας, από την ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, επισημαίνει στον Χρήστο Σπίρτζη "ότι η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να συνδεθεί με το μέσο ενημέρωσης στο οποίο εργάζεται κάθε συνάδελφος. Υπενθυμίζουμε ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο της κριτικής. Και τα μέσα ενημέρωσης και η εξουσία θα πρέπει να την ανέχονται. Κατά συνέπεια, ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δέχεται την κριτική, την αντίθετη άποψη κι αν πιστεύει ότι θίγεται να απαντά τεκμηριωμένα."

Την πρωτοφανή συμπεριφορά του κυρίου Σπίρτζη, ο οποίος έδωσε εντολή στην επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών να ανακοινώσει στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Τόπα το απόγευμα της Δευτέρας πως με απόφαση του υπουργού δε θα ενημερώνεται για τις δράσεις του υπουργείου, κατήγγειλε ο δημοσιογράφος με επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ.

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον δημοσιογράφο, η επικεφαλής του γραφείου τύπου κάλεσε τουλάχιστον δύο δημόσιες επιχειρήσεις που εποπτεύονται από το υπουργείο υποδομών και τους ζήτησε να σταματήσουν να ενημερώνουν τον Αχιλλέα Τόπα με εντολή του Χρήστου Σπίρτζη.

Το υπουργείο υποδομών από την πλευρά του με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, υποστήριξε πως ουδέποτε δόθηκε εντολή αποκλεισμού του δημοσιογράφου από την ενημέρωση για τις δράσεις του υπουργείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 17 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.