ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

15:23 - 19 Απρ 2018 | Ειδήσεις
ΓΣΕΕ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων της ΔΕΗ που σχεδιάζουν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ «μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, η κυβέρνηση προωθεί και την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, μονάδων για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τις παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις, οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα», σημειώνει στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως αυτό θα έχει «αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για κοινωνία και οικονομία».

«Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό», καταλήγει.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.