ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολεμικό Ναυτικό: Ενισχύεται με δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM

09:05 - 20 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Δύο σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες γαλλικές φρεγάτες FREMM έρχονται στην Ελλάδα από την Γαλλία το καλοκαίρι μετά από συμφωνία Αθήνας και Παρισίων.

Δύο σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες γαλλικές φρεγάτες FREMM έρχονται στην Ελλάδα από την Γαλλία το καλοκαίρι μετά από συμφωνία Αθήνας και Παρισίων.

Τα πολεμικά πλοία θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία η οποία έγινε με χρονομίσθωση (leasing) και αναμένεται να παραδοθούν εντός των επόμενων μηνών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις δύο φρεγάτες που αναμένονται από τη Γαλλία τονίζοντας ότι η συμφωνία αφορά τη χρονομίσθωση.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλήσει με τον Εμμάνουελ Μακρόν, όπου συμφώνησαν στην απόκτηση των φρεγατών, με χρονομίσθωση (leasing), ενώ εξετάζεται σε δεύτερο στάδιο η απόκτηση ακόμα δύο φρεγατών.

Ειδικότερα σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREM, καθώς και την φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας Β[email protected].

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Μαρτίου υπήρξε επίσκεψη στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) των εκπροσώπων της Γαλλικής εταιρείας NAVAL GROUP κ. Laurent Mourre και κ. Jean-Christophe Nicolas, μετά από αίτημα των ιδίων.

Τα στελέχη της Γαλλικής εταιρείας συναντήθηκαν τότε με τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Κυριάκο Κυριακίδη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει τις γνωστές, στο ελληνικό κοινό από πλειάδα δημοσιευμάτων, φρεγάτες στελθ τύπου FREMM αλλά και της παρόμοιας τεχνολογίας κορβέτες Gowind και [email protected]

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.