ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπουτσής: +/- 4%!

12:25 - 13 Απρ 2007 | Συνεντεύξεις
Με τον γενικό δείκτη να κινείται σε νέα υψηλά, αγγίζοντας σχεδόν τα υψηλότερα επίπεδα 84 μηνών, η επενδυτική κοινότητα φαίνεται να ζει νέες συγκινήσεις. Τα ξένα κεφάλαια ελέγχουν σχεδόν το μισό της συνολικής κεφαλαιοποίησης στην Σοφοκλέους, με ενίσχυση θέσεων ακόμα και στα εγχώρια small caps.

 Το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια φαίνεται να έχει αποκατασταθεί και η εγχώρια κεφαλαιαγορά μοιάζει περισσότερο από ποτέ να είναι συνδεδεμένη με αυτά. « Η κατάσταση στις διεθνείς αγορές δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί», παρατηρεί στο “R” ο γενικός διευθυντής της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ κ. Γ. Παπουτσής.

«Είναι αλήθεια ότι οι αναλυτές έχουν ανεβάσει τον πήχη για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο. Οι προσδοκίες είναι θετικές».

Ο κ. Παπουτσής δεν δείχνει να ανησυχεί για τις διακυμάνσεις της αγοράς. «Η αιτία της διόρθωσης πριν από έναν μήνα συνδεόταν κυρίως με το carrytrade στα νομίσματα και ειδικά στην ισοτιμία δολαρίου/γεν.

Φαίνεται ότι η ισοτιμία δολαρίου/γεν έχει επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα. Τυχόν διακυμάνσεις», σύμφωνα με τον έμπειρο διαχειριστή, «δεν θα πρέπει να εμπνέει ανησυχία.

Η εκτίμησή μου είναι για διακυμάνσεις στην εγχώρια κεφαλαιαγορά είναι περί το 4% στην άνοδο και την διόρθωση, για να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς όπου ο γενικός δείκτης θα κλείσει σε θετικό πεδίο».

Σ.K.X.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.