ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος είναι ο αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ

21:11 - 21 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Ποιος είναι ο αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ
Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε δεκτή την πρόταση της “Pan Asia” και το μυαλό του fund, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, έρχεται στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει το deal με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι γυρίζουν σελίδα και λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή βρήκαν... σωτηρία από τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, ο οποίος εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έχει κλείσει συμφωνίες που έχουν αφήσει εποχή.

Η σημαντικότερη εξ αυτών, ασφαλώς η συμφωνία που πέτυχε με τη βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την απόκτηση της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πιεμπονγκσάντ αξιοποίησε τις διασυνδέσεις του με τη Μέση Ανατολή, έφερε σε επαφή το 2008 τον τότε ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας με τους Άραβες και η συμφωνία έφτασε στα 250.000.000 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2009, ο Πιεμπονγκσάντ βοήθησε τον Σουλαϊμάν αλ Φαχίμ, εκπρόσωπο του σεΐχη Μανσούρ και ιδιοκτήτη της κτηματομεσιτικής εταιρίας του Ντουμπάι «Hydra Properties», να εξαγοράσει την Πόρτσμουθ.

Επίσης, το 2014 συμμετείχε στην εξαγορά της Ρέντινγκ και έγινε ένας από τους διευθυντές της αγγλικής ομάδας.

Τέλος, πριν από μόλις 20 ημέρες (26 Μαρτίου) εξαγόρασε το 90% των μετοχών της βελγικής Μουσκρόν.

Πάθος και για την πολιτική

Εκτός, όμως, από το ποδόσφαιρο ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει μεγάλη αγάπη και στην πολιτική, όπου επίσης έχει κάνει σημαντική καριέρα. Στην πατρίδα του την Ταϊλάνδη έχει διατελέσει σύμβουλος του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Πραμάρν Αντιρεσκάν, ενώ το 1991, ο Πιεμπονγκσάντ διορίστηκε μέλος της Γερουσίας στην Εθνοσυνέλευση, αξίωμα που κατείχε μέχρι το 1999.

Επίσης, υπήρξε "δεξί χέρι" του 23ου πρωθυπουργού της χώρας, ο Τακσίν Σιναβάτρα.

Αυτές είναι πιο σημαντικές στιγμές του γεννημένου στις 12 Ιουνίου 1955, Πιεμπονγκσάντ, που αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα, εφόσον φυσικά προχωρήσει ομαλά το deal της Pan Asia με τον Παναθηναϊκό.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 05 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.