ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16

13:44 - 28 Απρ 2018 | Ειδήσεις
ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16
Εγκρίθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16, μετά την αρχική συμφωνία των ΗΠΑ να δεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

» Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16. Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Σύμφωνα με το militaire.gr, η πρόταση που έφθασε χθες στην Αθήνα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές απαιτήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τις δόσεις μέχρι το 2021.

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις ΗΠΑ, κατά τις οποίες υπήρξε πρόταση κοντά στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής πλευράς, τα οποία έθεταν τις δόσεις στα 150 εκατ. ευρώ το χρόνο μέχρι το 2021.

Ο ΥΕΘΑ σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει ότι αν δεν έπεφταν οι δόσεις των 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο μέχρι το 2021, το πρόγραμμα δεν θα προχωρούσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.