ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον Λιακουνάκο για εξοπλιστικά

14:48 - 02 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στον Λιακουνάκο για εξοπλιστικά
Ποινή 16 ετών κάθειρξης με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε δεκαπέντε ακόμα συγκατηγορουμένους του, μεταξύ των οποίων και πρώην στελέχη του υπουργείου Άμυνας, επί θητειών Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

To δικαστήριο παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ενόχους και τους δεκαεπτά κατηγορούμενους στην υπόθεση -σκέλος της δικαστικής έρευνας για διακίνηση παράνομων χρημάτων από τα εξοπλιστικά προγράμματα- για κατηγορίες που αφορούν απιστία κρατικών υπαλλήλων και ηθική αυτουργία σε αυτήν όσον αφορά τον επιχειρηματία και άλλους.

Επίσης επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών σε άλλους 13 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Κάντας πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών επί θητείας Ά. Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορούμενους είτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, όπως στον επιχειρηματία Λιακουνάκο και άλλους, είτε του πρότερου έντιμου βίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.