ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο δήμος Σαρωνικού διεκδικεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δωρεάν WiFi

16:29 - 10 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Ο δήμος Σαρωνικού διεκδικεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για δωρεάν WiFi
Την ένταξή του, στο πρόγραμμα WiFi for Europeans (WiFi4eu) προωθεί ο Δήμος Σαρωνικού, για την ανάπτυξη δικτύων WiFi δωρεάν πρόσβασης των πολιτών, σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας κτλ. με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, υπέγραψε τη σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), μαζί με 15 ακόμη Δήμους της Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης των μελετών και να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο.

«Αξιοποιούμε μια σημαντική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την ψηφιακή υποδομή του Δήμου, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών και να εξασφαλίσουμε συνθήκες ισότιμης συμμετοχής στην ψηφιακή κοινωνία» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «η πρόσβαση στο διαδίκτυο πλέον αναγνωρίζεται ως δικαίωμα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή το εισόδημά τους».

Οι άλλοι Δήμοι που διεκδικούν τη ένταξη τους στο Πρόγραμμα WiFi for Europeans είναι οι: Δήμος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας, Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Περάματος, Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Ν. Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Αίγινας και Δήμος Σπετσών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.