ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Μετά τη νεροποντή... ξηρασία- Κλειστός ο Λευκός Πύργος

11:08 - 11 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Μετά τη νεροποντή... ξηρασία- Κλειστός ο Λευκός Πύργος
Κλειστός παραμένει σήμερα ο Λευκός Πύργος, λόγω εργασιών αποκατάστασης του χώρου, μετά τη χθεσινή κακοκαιρία που πλημμύρισε την είσοδο του μνημείου, «εγκλωβίζοντας» μέσα περίπου 80 επισκέπτες, μεταξύ αυτών ένα σχολείο. την ίδια στιγμή, η πόλη της Θεσσαλονίκης υφίσταται εκ νέου προβλήματα με την υδροδότηση.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, η προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, δεν είναι γνωστό αν ο Λευκός Πύργος θα ανοίξει αύριο, καθώς οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι στο σημείο κλήθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που απεγκλώβισε επισκέπτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βγουν από την κεντρική έξοδο λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Παράλληλα, σε διακοπές υδροδότησης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου της πόλης προχώρησε η ΕΥΑΘ, προκειμένου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να υδροδοτηθούν σταδιακά η Τούμπα, περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία και η Καλαμαριά, που είχαν πολύωρες διακοπές από χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η υδροδότηση έχει διακοπεί από τις 6 το πρωί σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο - Άγιο Παύλο - Άνω Πόλη - Πανόραμα, ενώ από τα μεσάνυχτα στις Συκιές.

Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη η εκτίμηση ήταν ότι η υδροδότηση θα αποκαθίστατο περίπου μέχρι τις 10 το πρωί, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια.

Από το πρωί, συνεργεία της ΕΥΑΘ Α.Ε., σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και αλυσίδα σούπερ μάρκετ μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών τους.

Επιπλέον, στην Καμάρα και στην Πλατεία Αριστοτέλους μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν με νερό όσα νοσοκομεία και κλινικές έχουν ελλειμματική τροφοδοσία. Συνεννοήσεις γίνονται ακόμη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΓΕΕΘΑ για διάθεση υδροφόρων οχημάτων μεταφοράς πόσιμου νερού για κάλυψη αναγκών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδίως στη λεγόμενη «πυρίκαυστο ζώνη», αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά της πόλης, εξαιτίας της υψηλής θολότητας που παρουσίασε το νερό μετά την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Ασφαλείς ενδείξεις για την ποιότητα του νερού από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, θα υπάρχουν νωρίς το μεσημέρι, ώστε ακολούθως να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία του κέντρου της πόλης από τη συγκεκριμένη πηγή.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΥΑΘ αναφέρεται ότι «το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από την μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση». Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ «έχει ληφθεί μέριμνα για ευαίσθητες δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, ενώ η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις με τον κεντρικό δήμο και επαγγελματικούς φορείς».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 11 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.