ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστικοί ΣτΕ με αιχμές για Σακελλαρίου: Δεν παραιτούμαστε, δεν φυγομαχούμε

14:22 - 17 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Δικαστικοί ΣτΕ με αιχμές για Σακελλαρίου: Δεν παραιτούμαστε, δεν φυγομαχούμε
Η Ένωση των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου εξέδωσαν ανακοίνωση με αιχμές για την απόφαση του Νίκου Σακελλαρίου να παραιτηθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την επόμενη ημέρα της ηχηρής παραίτησης του κ. Νίκου Σακελλαρίου «συνεπές στις πάγιες θέσεις του καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του».
Ωστόσο, καταλήγει με νόημα σημειώνοντας ότι οι δικαστές "δεν παραιτούνται και δεν φυγομαχούν".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών του ΣτΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

»Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.