ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΑΕ: Προσοχή, κυκλοφορούν ιδιωτικά «βαλιτσάκια» παρακολούθησης

14:33 - 17 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
ΑΔΑΕ: Προσοχή, κυκλοφορούν ιδιωτικά «βαλιτσάκια» παρακολούθησης
Αίσθηση προκάλεσε ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ζαμπίρας, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε ότι κατά την άποψή του ιδιωτικά «βαλιτσάκια» παρακολούθησης κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Ο κ. Ζαμπίρας υπογράμμισε την αδυναμία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να προβεί σε ελέγχους, καθώς οι προτάσεις που έχει διατυπώσει δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ακούγεται ότι υπάρχουν και βαλιτσάκια σε ιδιώτες. Εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για τον έλεγχο αυτών των βαλιτσακίων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει κάποια νομοθετική ρύθμιση. Άρα δεν ελέγχονται τα ιδιωτικά βαλιτσάκια».

Η ΑΔΑΕ έχει αρμοδιότητα να ελέγχει μόνο τα τρία «βαλιτσάκια» παρακολούθησης, που της έχουν δηλωθεί επισήμως και τα οποία χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ, ξεκαθάρισε ο κ. Ζαμπίρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.