ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο προσαγωγές για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

17:58 - 20 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Δύο προσαγωγές για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Δύο προσαγωγές για την υπόθεση της χθεσινής επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποίησε η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών, υλικού βίντεο και φωτογραφιών η ΕΛ.ΑΣ. έχει μία σαφή εικόνα για τα πρόσωπα των δραστών και ως εκ τούτου σύντομα αναμένονται συλλήψεις.

 

Τα δύο άτομα που προσήχθησαν αυτή την ώρα εξετάζονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα συλληφθούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

 

Ομόθυμη καταδίκη του ξυλοδαρμού από τον πολιτικό κόσμο

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, την απερίφραστη καταδίκη του για την «φασιστικής - κατά την επιεικέστερη έκφραση - νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης από περιθωριακά στοιχεία».

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Twitter, ανέφερε ότι «αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

 

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδίκασε απερίφραστα «τη φασιστική βία που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, άξιου εκλεγμένου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, που έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε η πόλη και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να είναι ανοικτή και σύγχρονη. Να μην αναρωτηθεί κανείς για ποιόν "χτυπάει η καμπάνα", γιατί ακόμα και οι κυνικοί της πολιτικής που χαϊδεύουν την ακροδεξιά εκτίθενται ανεπανόρθωτα».

 

Η Ν.Δ. έκανε λόγο για φασιστική επίθεσης πατριδοκάπηλων, οι δράστες της οποίας «πρέπει να συλληφθούν αμέσως», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

 

Το Κίνημα Αλλαγής, διά μέσου της επικεφαλής του και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, τόνισε ότι «είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία  και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν.

Τέλος την επίθεση καταδίκασαν επίσης με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.