ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σήμερα σε δεκάδες πόλεις

08:53 - 06 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σήμερα σε δεκάδες πόλεις
Σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σήμερα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Τα συλλαλητήρια, υπό τη διοργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα και οι πόλεις που θα διεξαχθούν είναι οι: Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Πέλλα.

Παράλληλες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Βόλο, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας με σκοπό να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» δηλώνουν πανέτοιμοι, ενώ σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Παράλληλα, δδηγία προς τους Σκοπιανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να μην παρευρεθούν σε πόλεις, όπου θα γίνουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Εξαιτίας της πιθανότητας κλιμάκωσης των διαμαρτυριών, προειδοποιούνται οι πολίτες της ΠΓΔΜ να αποφύγουν τα μέρη που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, όπως και οποιασδήποτε αντιδράσεις που μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την ασφάλειά τους», επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.