ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιλιάδες κόσμου στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία

18:44 - 06 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Χιλιάδες κόσμου στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία
Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει προς την κυβέρνηση η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», είναι να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία θα περιλαμβάνει ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» αλλά και την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας.

Οι διοργανωτές των τοπικών συλλαλητηρίων, που ξεπερνούν τελικά κατά πολύ τα αρχικά 13 που είχαν ανακοινωθεί, δηλώνουν πανέτοιμοι, ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα, αλλά και Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 24 πόλεις όπου λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις.

Επεισόδια στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στα Χανιά

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων λίγο πριν την έναρξη συγκέντρωσης για τη Μακεδονία.

Ομάδα ατόμων του αντιεξουαστικού χώρου εμφανίστηκε στο σημείο, ενώ ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης.

Όταν στο χώρο έφθασαν και άλλοι πολίτες προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης.

Ακολούθησε συμπλοκή των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου με αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία έως τέσσερα άτομα.

Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύμα στο κεφάλι και χρειάσθηκε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε φαρμακείο που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:24 - 06 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.