ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

09:06 - 08 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Ανοίγει η αυλαία των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΓΕΛ
Οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων μαθητές των Γενικών Λυκείων δίνουν σήμερα το πρώτο τους μάθημα και συγκεκριμένα αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το Υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

Υπενθυμίζεται πως η πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ήταν την Πέμπτη, επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.   Το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι της Δ' τάξης των Εσπερινών αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς το κείμενο στο οποίο εξετάστηκαν ήταν μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα» του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).  

Οι υποψήφιοι της Γ' τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ιστορικού, και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με το οικοσύστημα.  

Τέλος σημειώνεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.