ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον ανακριτή σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας

08:33 - 21 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Στον ανακριτή σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας
Ενώπιον του ανακριτή παρουσιάζεται σήμερα ο Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να λογοδοτήσει για σειρά κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα με τις οποίες βαρύνεται.

Εκτός του Σώρρα διώκονται και άλλα επτά άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της  συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει καλέσει τα μέλη της σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Αρτέμη Σώρρα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Η δικαιοσύνη άνοιξε τον φάκελο Σώρρα μετά το αλαλούμ που γινόταν στις εφορίες από οπαδούς και μέλη της οργάνωσης, τα οποία αρνούνταν να πληρώσουν τις οφειλές τους, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα 600 δισ. ευρώ που κατέχει σε ομόλογα η τράπεζα της Ανατολής.

Μόνο στις εφορίες υπολογίζεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα».

Η Οργάνωση έχει χαρακτηρίσει τη δίωξη σε βάρος του πολιτική, που έχει στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων» και συνδέει τη σύλληψη του με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.