ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με προορισμό τις φυλακές... «φυγαδεύτηκε» ο Σώρρας

21:40 - 21 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Με προορισμό τις φυλακές... «φυγαδεύτηκε» ο Σώρρας
Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έγινε η μεταγωγή του Αρτέμη Σώρρα από τα δικαστήρια, λίγο μετά την προφυλάκισή του για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».

Οι άνδρες των ΜΑΤ τον απομάκρυναν από την Ευελπίδων μέσα από το πάρκο, προκειμένου να αποφύγουν να έρθει κοντά στους περίπου 500 οπαδούς του που παρέμεναν έξω από τα δικαστήρια από νωρίς το πρωί.

Η «σωματοφυλακή» οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, αλλά ο ίδιος δήλωσε πως θα καταθέσει προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο σε πέντε ημέρες για άρση της κράτησής του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.