ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που έκλεβε ρεύμα- Προκάλεσαν ζημιά 500.000 ευρώ

16:45 - 29 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που έκλεβε ρεύμα- Προκάλεσαν ζημιά 500.000 ευρώ
Το αστυνικό τμήμα Ναυπακτίας εξάρθρωσε κύκλωμα που έκλεβε συστηματικά ρεύμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 90 κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που είχαν διαπράξει οι δράστες, από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και χθες, σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Μεσσηνία, Κορινθία κι Αττική.

Η ζημιά που προκάλεσε το κύκλώμα στον ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ οι δράστες αποκόμισαν πάνω από 200.000 ευρώ από την παράνομη αυτή δράση τους, που έλαβε τέλος χθες.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο κι Αθήνα έξι άνδρες, ηλικίας 32-55 ετών.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνέλαβαν άλλους 12 δράστες, ηλικίας 31-50 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως προέκυψε, ο 47χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από κατοικίες και καταστήματα με διάφορες μεθόδους.

Από την πλευρά του, 38χρονος λάμβανε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων την αμοιβή του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ έκανε και μεταφορές ηλεκτρολογικών σχεδίων.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος σφραγίδων του ΔΕΔΔΗΕ από μετρητές, φάκελοι με στοιχεία συνδέσεων ιδιοκτητών ακινήτων, δύο φορητοί υπολογιστές, πλήθος κινητών τηλεφώνων, αυτοκίνητο, ταξί κι αγροτικό όχημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.