ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις φλόγες η Κινέτα- Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

14:05 - 23 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Στις φλόγες η Κινέτα- Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί
Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας - Δυτικής Αττικής, με τους καπνούς να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου. Οι φλόγες έχουν καταστρέψει σπίτια και απειλούν οικισμούς, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί με κρατικές εντολές.

Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν με προτροπή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τρεις οικισμοί της Κινέτας, η Γαλήνη, το Πανόραμα 1 και το Πανόραμα 2, όπου οι φλόγες έκαψαν και σπίτια. Νωρίτερα απειλήθηκε και ο οικισμός Μαρούλα.

Στην ευρύτερη περιοχή η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί τόσο στη Νέα, όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το 39ο έως το 57ο χλμ, και στα δύο ρεύματα. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, με το πύρινο μέτωπο να έχει σε πρώτη φάση κατεύθυνση προς την κορυφή του βουνού. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 15 έως 26 μίλια, βόρειοι-βορειοδυτικοί, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος, που είναι δυσπρόσιτη για τις αρχές.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η οποία ενημερώθηκε στις 12.03, υπερδιπλασιάστηκαν και πλέον επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 47 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, απογειώθηκαν για ρίψεις νερού πέντε ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη, που πάντως δυσκολεύονται λόγω χαμηλής ορατότητας από τους πυκνούς καπνούς.

kine05

kine04

kine02

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:49 - 23 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.