ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινη τραγωδία: Πληροφορίες για πέντε νεκρούς στο Νέο Βουτζά

23:56 - 23 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Πύρινη τραγωδία: Πληροφορίες για πέντε νεκρούς στο Νέο Βουτζά
Έναν εφιάλτη δίχως τέλος βιώνει τις τελευταίες ώρες η Αττική, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρονται σε τουλάχιστον πέντε νεκρούς από την καταστροφική πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά.

Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς η πληροφορία για τον έναν νεκρό στην περιοχή του Βουτζά ενώ την ίδια στιγμή, πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας μιλούν και για δεύτερο απανθρακωμένο άτομο που παρέλαβε το ΕΚΑΒ αλλά και για ένα 14χρονο κορίτσι που αρχικά εντοπίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή αλλά κατέληξε από τα εγκαύματά του λίγο αργότερα.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν βρεθεί τουλάχιστον άλλοι δύο νεκροί και υπάρχον φόβοι ότι δεν είναι οι μοναδικοί από την πύρινη τραγωδία που έπληξε την Αττική.

Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί μεχρι τώρα 25 τραυματίες εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1: «Υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός τους». Ο κ.Ευάγγελος Μπουρνούς, δίνοντας τραγική διάσταση στον πύρινο εφιάλτη που ζει η Αττική σήμερα!

Οι λέξεις του Δημάρχου έβγαιναν με δυσκολία, καθώς ενώ βρισκόταν «στον αέρα», ακούστηκε συνεργάτης του να τον ενημερώνει ότι υπάρχει κάποιος νεκρός, με τον Δήμαρχο να ρωτά «αν είναι "καμμένος;».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, με βαριά φωνή και εμφανή στενοχώρια συνέχισε την συνομιλία του λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά κι ότι ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει πόσοι είναι αυτοί, στηριζόμενος προφανώς σε όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει απο τα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίει την περιοχή της ανατολικής Αττικής, σε ένα εξαιρετικά ευρύ μέτωπο.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, είδε ανθρώπους γεμάτους εγκαύματα να στέκονται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας για βοήθεια, ενώ προσέθεσε ότι η καταστροφή απο την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή είναι τεράστια, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 καμένα σπίτια.

Ο κ. Μπουρνούς επανέλαβε λίγο αργότερα στον ΣΚΑΪ: «Εχω δει μάλλον έναν νεκρό, είδα έναν άνθρωπο ακίνητο στο δρόμο στα δυτικά όρια του Δήμου» είπε ο κ. Μπουρνούς προσθέτοντας ότι είδε και αρκετούς με εγκαύματα.

Οπως είπε, η φωτιά είναι μέσα στη Ραφήνα, και καίει ανεξέλεγκτη. « Η πυροσβεστική δεν επιχειρεί αλλά προσπαθεί να απεγκλωβίσει κατοίκους» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι στην παραλία τόσο στο Μάτι όσο και στο Κόκκινο Λιμανάκι όπου έχουν καεί ολοσχερώς τα σπίτια, μαζί και το δικό του.

Εντοπίστηκαν οι 10 Δανοί τουρίστες

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός για 10 Δανούς τουρίστες, που αγνοούνταν και ξεκίνησε επιχείρηση με πλωτά μέσα του λιμενικού και ελικόπτερο.

Οι τουρίστες, πάνω στον πανικό τους, μπήκαν σε βάρκα στο Μάτι και απομακρύνθηκαν από την ακτή για να σωθούν από τις φλόγες. Η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, καθώς εντοπίστηκαν σώοι.

Οι 5 από αυτούς διασώθηκαν καθώς μέλος του πλοίου Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε, τους ανέβασε στο πλοίο και περιμένει έξω από το λιμάνι, εντολές από το Λιμενικό για το αν θα τους παραδώσει σε σκάφος του ΛΣ ή αν θα δέσει στη Ραφήνα και ακολούθως θα τους αποβιβάσει.

 

Στο νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας διασωληνωμένες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δύο γυναίκες, μια μητέρα και μια κόρη, οι οποίες φέρουν βαριά και εκτεταμένα εγκαύματα στο σώμα και το πρόσωπο και θα νοσηλευθούν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του «Ευαγγελισμού».

Οι δύο γυναίκες είχαν διακομισθεί αρχικώς στο Ιατρικό Αθηνών, με ιδιωτικό μέσο, όπου διασωληνώθηκαν.

Επίσης, τρεις εγκαυματίες έχουν ήδη διακομισθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ενώ σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών έχει αναπτυχθεί δύναμη του ΕΚΑΒ με 10 ασθενοφόρα.

Με εντολή του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκου Παπαευσταθίου, σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο», καθώς και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου Αττικόν».

Συστάσεις προς τους οδηγούς

Η αστυνομία έκανε συστάσεις προς τους οδηγούς, για το ποιες διαδρομές να ακολουθούν, για την ασφάλειά τους αλλά και προκειμένου να μην παρεμποδίζονται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και οι υδροφόρες.

Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να μεταβούν στις περιοχές Μάτι, Καλλιτεχνούπολη και Βουτζάς καλούνται να μην χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Μαραθώνος, αλλά να επιλέγουν τη διαδρομή: Λ. Πεντέλης- Λ. Ελ. Βενιζέλου- Λ. Σουβαλιώτη- Αν. Σκουφού- Λ. Διονύσου -Ε.Ο. Εκάλης/ Ν. Μάκης- Λ. Διονύσου- Λ. Μαραθώνος.

Επιπλέον, εξαιτίας της πυρκαγιάς στον οικισμό Πανόραμα, στους Αγίους Αποστόλους, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα σημεία: 1) Πλατεία Καλάμου προς παραλία Αγίων Αποστόλων, 2) παραλιακή Αγίων Αποστόλων προς Κάλαμο, 3) επαρχιακή οδό Καλάμου- Αγίων Αποστόλων στο ύψος του οικισμού Αγκώνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.