ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα- 170 κλήσεις στην Πυροσβεστική

14:43 - 26 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα- 170 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το μεσημέρι τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να δεχτεί 170 κλήσεις, από διάφορες περιοχές, για άντληση υδάτων κι απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα και σπίτια.

Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή, ούτε να διασχίσουν με τα οχήματά τους, την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και την Κονίτσης, που πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης, απηύθυνε νωρίτερα μέσω «Realfm 97,8», ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.

«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό...» τόνισε.

Πλημμυρισμένος είναι υπαίθριος χώρος στάθμευσης επί της οδού Σώρου στο Μαρούσι. Νωρίτερα, έκλεισαν προσωρινά, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η γέφυρα Ερύμανθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ενεργοποιήθηκε το σύνολο των τεχνικών υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφέρειας, προκειμένου να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή μέχρι και αύριο το βράδυ.

Έκτακτο δελτίιο ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν:

Την Πέμπτη (26-07-18):

Α. Κατά διαστήματα, μέχρι και τις βραδινές ώρες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Β. Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης και της Αττικής)

Την Παρασκευή (27-07-18):

Κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα ηπειρωτικά (περιλαμβανομένης πιθανής και της Αττικής) και πιθανώς τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο.

Μάλιστα, η Γ.Γ Πολιτικής προστασίας έχει εκδώσει απο χθες δελτίο για αυτοπροστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 26 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.