ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα- 88ος νεκρός ο 13χρονος που αγνοείτο

18:05 - 28 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα- 88ος νεκρός ο 13χρονος που αγνοείτο
Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι το τελευταίο επιβεβαιωμένο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού. Το όνομα του άτυχου εφήβου βρισκόταν στην λίστα των αγνοουμένων, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, η σορός του ταυτοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως το  Χαμόγελο του Παιδιού είχε εκδώσει Missing alert για τον 13χρονο καθώς ήταν αγνοούμενος από τις 23 Ιουλίου μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα κατέληξε μία γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 88. Η άτυχη 42χρονη νοσηλευόταν διασωληνωμένη, σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοουμένους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την αναζήτηση τυχόν αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική.

Οι διασώστες εξακολουθούν να επιχειρούν στον οικισμό Μάτι, ερευνώντας εκ νέου τα καμένα οικόπεδα, αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκε η πλειοψηφία των θυμάτων της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, δια θαλάσσης, σκάφη του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά πλεούμενα συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα τις έρευνες, οι οποίες εκτείνονται σε μία ευρεία περιοχή, από τη Ραφήνα έως νότια της Μακρονήσου.

Στο σημείο, μάλιστα, επιχειρεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων, η οποία έχει τη δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος έως και 120 μέτρα. Τις έρευνες συνδράμει παράλληλα, και ερευνητικό σκάφος, το οποίο φέρει εξειδικευμένο σύστημα εντοπισμού.

Συνολικά έως σήμερα, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της ανατολικής Αττικής, της νοτιοδυτικής Εύβοιας και διάφορες βραχονησίδες.

Δυστυχώς, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην πέμπτη ημέρα ερευνών, οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων εξανεμίζονται

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 28 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.