ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκάρει ο τελευταίος απολογισμός των πυρκαγιών- 91 νεκροί, 25 αγνοούμενοι

20:32 - 29 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Σοκάρει ο τελευταίος απολογισμός των πυρκαγιών- 91 νεκροί, 25 αγνοούμενοι
Στους 91 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από την φονική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Ανατολική Αττική, ενώ στους 25 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σ. Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι 4 ακόμα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών σε 91.

Σημείωσε επίσης ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 ακόμα εκκρεμούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των εγκαυματιών που παρέμεναν σε νοσηλεία είναι 43 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα ήταν διασωληνωμένοι.

Πλέον, η διαδικασία περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνουν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων μέσω DNA, για τις οποίες θα απαιτηθούν τουλάχιστον 7 ήμερες με τη συνδρομή και ομάδας Γερμανών γενετιστών.

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, λίγα 24ωρα μετά τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Η προσπάθεια των αρχών έχει εστιάσει κατά κύριο λόγο στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, Οι έρευνες εκτείνονται μέχρι την Εύβοια και τη Μακρόνησο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλοία του λιμενικού σώματος, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και αρκετά ιδιωτικά πλεούμενα.

Στην ξηρά, τα σωστικά συνεργεία, αλλά και εθελοντές, εξακολουθούν να επιχειρούν στον οικισμό Μάτι, ερευνώντας τα καμένα οικόπεδα, αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.