ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους 91 οι νεκροί στο Μάτι - Κατέληξε 95χρονη εγκαυματίας

08:29 - 06 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Στους 91 οι νεκροί στο Μάτι - Κατέληξε 95χρονη εγκαυματίας
Κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου (Λάτσειο) ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτωντης φονικής πυρκαγιάς στο Μάτισε 91.

Αυτή τη στιγμή, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Χθες το πρωί υπέκυψε στα τραύματα του ένας 85χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Το Σάββατο το βράδυ στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε μία γυναίκα ηλικίας 55 ετών.

Σημειώνεται πωςι κατάλογοι που αφορούν τους νεκρούς, τους ταυτοποιημένους και τους μη, τους αγνοούμενους, όσους καταλήγουν στα νοσοκομεία επικαιροποιούνται και ανακοινώνονται από την Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους ιατροδικαστές του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απαντήσεις όμως δεν δίνονται (μόνο) με τους αριθμούς. Στην προκειμένη περίπτωση, δε, φαίνεται ότι με τους αριθμούς -τους θλιβερούς αυτούς αριθμούς- γίνονται παιχνίδια αποπροσανατολισμού και συσκότισης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στις 29 Ιουλίου, με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, οι αγνοούμενοι ήταν 25, είχε γίνει η ταυτοποίηση 59 σορών και εκκρεμούσε η ταυτοποίηση για άλλες 28. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) είχε ανακοινώσει ότι είχαν καταλήξει τέσσερις άνθρωποι που νοσηλεύονταν. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 91 νεκρούς - μετά το θάνατο μιας 95χρονης που είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα - ουδέν στοιχείο δίνεται όμως αναφορικά με τις νεκροτομές που έχουν ολοκληρωθεί, ούτε και με τις σορούς που έχουν δοθεί στις οικογένειες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.