ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο φυτείες χασίς σε Αττική-Εύβοια εντόπισε η ΕΛΑΣ

17:43 - 06 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Δύο φυτείες χασίς σε Αττική-Εύβοια εντόπισε η ΕΛΑΣ
Δύο φυτείες με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια χασίς έφερε στο φως η αστυνομική έρευνα σε Αττική και Εύβοια.

Η έρευνα στην Αμάρυνθο Εύβοιας

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των τοπικών Ο.Π.Κ.Ε., εντόπισαν στη διάρκεια επιχείρησης οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων στην Αμάρυνθο Εύβοιας, στην περιοχή Γυμνό.

Συγκεκριμένα, βρήκαν σε περιφραγμένο οικόπεδο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, 10 ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια, τύπου «ΤΟΛ», έκτασης περίπου 300 τ.μ. το καθένα. Σε πέντε από αυτά εκρίζωσαν συνολικά 753 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως και 1,90μ., με χειροκίνητο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από σωλήνες νερού με σταλάκτες, συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.

Στα υπόλοιπα πέντε θερμοκήπια εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη καλλιέργειας περίπου αντίστοιχου αριθμού δενδρυλλίων χασίς, τα οποία είχαν προσφάτως εκριζωθεί.

Σε οίκημα εντός του οικοπέδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα χασίς, συνολικού μεικτού βάρους 38 κιλών και 900 γραμμαρίων.

Από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται 56χρονος Έλληνας, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί του, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη και φροντίδα των δενδρυλλίων.

Η έρευνα στον Αυλώνα Αττικής

Στη δεύτερη περίπτωση, άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων χασίς σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, με υψηλή περιμετρική βλάστηση κι άμεση-μοναδική πρόσβαση και υδροδότηση από αύλιο χώρο παρακείμενης κατοικίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση κι απογευματινές ώρες του Σαββάτου έγινε έρευνα τόσο στην κατοικία, όσο και στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 51χρονος (Έλληνας) καλλιεργητής της φυτείας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 287 δενδρύλλια χασίς (ορισμένα εκ των οποίων σε κατάσταση αποξήρανσης), ύψους έως και 2,5 μέτρων, 11 κιλά και 925 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, διάφορα σύνεργα για την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς κι ένα κυνηγετικό όπλο.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.