ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Μάτι:Προχωρά η εισαγγελική έρευνα με καταθέσεις συγγενών θυμάτων

18:18 - 07 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Φωτιά στο Μάτι:Προχωρά η εισαγγελική έρευνα με καταθέσεις συγγενών θυμάτων
Γοργά εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Αττική, που τώρα μπαίνει σε ένα ιδιαίτερα κομβικό στάδιο.

Η πρώτη φάση της έρευνας ολοκληρώθηκε και πλέον ξεκινούν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της έρευνας, την οποία διενεργούν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η εξέταση βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (δήμους, περιφέρεια, πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., Τροχαία, λιμενικό).

Επίσης, να σημειωθεί πως την Τρίτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρέλαβε τον επίσημο κατάλογο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 07 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.