ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές

13:45 - 08 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Φωτιά στο Μάτι: 92 οι νεκροί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές
Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με τη λίστα που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Η λίστα έφτασε λίγες ώρες πριν αρχίσει η εξέταση των συγγενών των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Στη λίστα με τους νεκρούς δεν περιλαμβάνονται μόνο εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι αλλά και εκείνοι που τελικώς έχασαν τη μάχη με τη ζωή στα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Πλέον, η εισαγγελική έρευνα περνά σε νέο στάδιο με την εξέταση συγγενών των θυμάτων.

Επιβεβαιώνει και η πυροσβεστική

Η είδηση για 92 νεκρούς από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική επιβεβαιώνεται και από τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:40 - 08 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.