ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Η Τουρκία συμμορφώθηκε με το διεθνές δίκαιο

12:55 - 15 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Δικηγορικοί Σύλλογοι: Η Τουρκία συμμορφώθηκε με το διεθνές δίκαιο
Την ικανοποίησή της για την απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να αποφυλακιστούν μετά από 5,5 μήνες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, εξέφρασε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «το δικηγορικό σώμα, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, σταθερά και αταλάντευτα, με συνεχείς παρεμβάσεις του, τόσο σε  εθνικούς, όσο και σε διεθνείς φορείς, ανέδειξε το θέμα της παράνομης κράτησής τους και μάλιστα χωρίς την απαγγελία κατηγοριών και ζήτησε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για μία δίκαιη δίκη, με τον σεβασμό του Κανόνα Δικαίου και των δικαιωμάτων των κρατουμένων».

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι δικηγορικοί Σύλλογοι, «η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συνιστά πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο. Η συντονισμένη παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας και η αξιοπρεπής στάση των Ελλήνων στρατιωτικών και των οικογενειών τους σήμερα δικαιώνονται. Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) για τις καθοριστικές παρεμβάσεις του και όσους συνετέλεσαν στην εξέλιξη αυτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.