ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίντεο: Οι δύο στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους

13:27 - 15 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Βίντεο: Οι δύο στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους
Σε βίντεο μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψαν στην Ελλάδα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους από τους Τούρκους, σημειώνοντας πως ακολούθησαν ίχνη, τα οποία νόμιζαν πως ανήκαν σε παράνομους μετανάστες.

Στο βίντεο του ΑΜΠΕ, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκονται μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος και επιστρέφουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Μαζί τους βρίσκονται οι αναπληρωτής Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, στους οποίους μίλησαν για την περιπέτειά τους. 

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το ΑΠΕ ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης εξηγεί πως έγινε η σύλληψή τους. Περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στις φυλακές Αδριανούπολης για 167 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει πως ακολούθησαν ίχνη, τα οποία νόμιζαν πως ανήκαν σε παράνομους μετανάστες. 

Αυτό περιγράφει και ο Αγγελος Μητρετώδης λέγοντας πως ανέβηκε σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να τραβήξει με το κινητό τα ίχνη που είχε εντοπίσει μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάνω στη συνοριακή γραμμή και έμοιαζαν να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες.

 

Εξετάσεις και επιστροφή στο σπίτι

Μετά από 167 ημέρες περιπέτειας στην Αδριανούπολη, στα σπίτια τους επιστρέφουν  οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης εξήλθαν από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 13:20, όπου βρίσκονταν για προληπτικές εξετάσεις. Πήραν εξιτήριο και έλαβαν άδεια για να ξεκουραστούν μετά την περιπέτεια τους.

Στην συνέχεια οι δυο στρατιωτικοί, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στις στρατιωτικές αρχές για τις λεπτομέρειες της πολύμηνης κράτησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα μεταβούν στην Αθήνα για να γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, έφυγαν από το νοσοκομείο συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.