ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση κατά Σκουρλέτη, Τόσκα, Δούρου και Ψινάκη

15:49 - 17 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση κατά Σκουρλέτη, Τόσκα, Δούρου και Ψινάκη
Μήνυση κατα παντός υπευθύνου αλλά και σε βαρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τοσκα κατέθεσε η χήρα Φυτρου, η οποια έχασε στη φονική πυρκαγιά της 23ης Απριλίου τον συζυγο και τα δυο της παιδιά. Η μήνυση στρέφεται επίσης εναντίον της Ρένας Δούρου και του Ηλία Ψινάκη.

Στη μήνυσή της κάνει λόγο για αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Συμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερναρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα για το ότι έχει τελεστεί το αδικημα της ανθρωποκτονιας από πρόθεση η με ενδεχόμενο δόλο.

Συμφωνα με τον κ. Καπερνάρο η μήνυση της οικογενειας θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.

Η κυρία Βαρβάρα Βουκάκη στρέφεται κατά του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του πρώην αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριου Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η χήρα του Γρ. Φύτρου δε παραλείπει δε να αναφερθεί και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη γνωστή του δήλωση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές. «Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει «πολιτικοδικείο» στη χώρα, και δεν δικάζονται πολιτικές ευθύνες. Συνεπώς, η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός μεταφράζεται αυτομάτως σε ποινικές και διοικητικές ευθύνες των μηνυομένων, και οποιονδήποτε άλλων συνυπεύθυνων και συνυπαίτιων κρατικών αξιωματούχων» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, με την μήνυσή της η κ. Βουκάκη ζητεί την ποινική τιμωρία των παραπάνω προσώπων καθιστώντας τα ποινικά υπόλογα για το χαμό του συζύγου της Γρ. Φύτρου και των δυο παιδιών της: Της 13χρονης Εβίτας Φύτρου που βρήκε τον θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες και του 11χρονου αδελφού της Αντρέα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μαζί με τον πατέρα του.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 17 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.