ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλό το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία- Σε συναγερμό η πυροσβεστική

18:16 - 20 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Διπλό το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία- Σε συναγερμό η πυροσβεστική
Διπλό πύρινο μέτωπο έχει πλέον να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική στην Ηλεία, καθώς μετά την πυρκαγιά κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα, ξέσπασε και νέα φωτιά, αυτή τη φορά κοντά στα χωριά Γεράκι και Ανάληψη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο ανάμεσα στο Γεράκι και την Ανάληψη δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν από αέρος τρία ελικόπτερα. 

Παράλληλα, μαίνεται και η φωτιά στην Αμαλιάδα, που ξέσπασε νωρίς στο μεσημέρι και απείλησε το χωριό Δαφνιώτισσα.

Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής έσωσε πάντως το χωριό από το οποίο έχουν απομακρυνθεί προληπτικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του.

Στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 20 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.